Pats! Ik voelde iets nattigs op mijn huid en ja hoor. Een of andere vogel had z’n behoefte gedaan in zijn of haar vrije vlucht en de drek was exact op mijn mooie, dunne, knalrode bloes terechtgekomen en onmiddellijk door de stof heen gedrongen. Een viezig wit smeersel achterlatend.

Hoe is het mogelijk, dacht ik, terwijl ik naar de strakblauwe lucht boven me keek.

Geen vogel te zien. Maar hij was er geweest. Het bewijs lag op mijn arm. Hoe groot is de kans dat de fecaliën van een enkel vogeltje, die de hele hemel tot z’n beschikking had en op precies dat ene moment zijn sluitspier ontspande, met de nodige snelheid exact die boog door de lucht beschreven waardoor ze op mijn rechterarm belandden?

Ik durf er geen getal aan te verbinden. Ik zou het niet kunnen berekenen. Maar ik sprong wel op, deed mijn bloes uit en ontdeed me van de smurrie onder de kraan. Ik trok iets anders aan.

En dat is het precies

De wereld staat niet onder onze controle. We kunnen met geen mogelijkheid alles voorzien en beheersen. We kunnen wel omgaan met wat zich aandient.

Ik had kunnen schelden op die vogel, maar die had zich er bar weinig van aangetrokken en terecht.

Vaak gaat het in ons leven niet om een vogel, maar om een ander mens. Iemand die iets doet of zegt wat effect heeft op jou. Als dat effect niet leuk is, kun je dus twee dingen doen.

  1. De schuld bij de ander of bij jezelf leggen.
  2. Ermee dealen.

Zinloze gedachtegang

Ik had mezelf kunnen afvragen waarom nou uitgerekend ik het target van de vogel was geweest, maar dat is een gedachtegang die totaal zinloos is. Ik zou een probleem zijn gaan zoeken dat niet bestaat.

Dat is bij mensen ook vaak het geval, ook al is het dan minder duidelijk.

Iemand die iets tegen je zegt dat vervelend is, kun je zien als drek op je huid. Die heeft niets met jou te maken, want het is de drek van die ander.

Neem een besluit

Kijk er gewoon naar en besluit wat je ermee gaat doen.

Ik zou het afspoelen.


Ook gratis één keer per drie weken een beetje inspiratie? Mis niets. Schrijf je hier in.

il je weten hoe anderen over Millennial Coach denken? Lees de referenties.

Photo by Molly Wright on Unsplash