Welkom bij Millennial Coach.

Is uw organisatie u lief? Dan weet u hoe belangrijk mensen zijn. En dat innovatie allang niets bijzonders meer is, maar een integraal onderdeel van de dagelijkse praktijk. Dit betekent dat de werkelijke uitdaging niet continuïteit is, want dat is meer van hetzelfde. De werkelijke uitdaging voor uw organisatie is om zichzelf steeds weer opnieuw uit te vinden. Transformatie.

Wat u daarvoor nodig heeft is inzoomen op jonge professionals, het onderling verbinden van generaties en het inzetten van coaching als aanjager en versterker van de gewenste transitie. Welkom bij Millennial Coach.

voor particulieren
voor bedrijven

het potentieel uit personeel

Millennial Coach

De Millennial Generatie is een unieke generatie die zorgt voor kansen en groei. De visie van deze generatie op kennis, samenwerking en work/life-balance is wezenlijk anders. Hierdoor kan alles op zijn kop komen te staan in de economie, maatschappij en het onderwijs. Hoe verbindt u deze jonge professionals aan uw organisatie? Hoe behoudt u hen?

Dit vraagt om een andere aanpak. Draaide het in bedrijven en organisaties voorheen vooral om plannen, controleren en ondersteunen, nu gaat het om verbinden, bijdragen en co-creëren.

Haal het beste uit uw mensen. Investeer in de relatie, maak duidelijk welke positieve impact uw organisatie heeft op de samenleving en stel de Millennial in staat op zijn of haar unieke wijze bij te dragen aan uw organisatiedoelen. Hoe?

Met ons coachtraject voor organisaties. Gebaseerd op ons 3C-model stelt dit traject de Millennials in uw organisatie in staat snel slagen maken in hun ontwikkeling, ontstaat inzicht in en erkenning van kwaliteiten en ontdekken generaties hoe samen te werken. Het 3C-model staat voor drie belangrijke waarden die de generatie Millennial kenmerken: Connect, Contribute & Co-Create.

Connect

Contribute

Co-Create

Millennial Transformatie Programma

Het Millennial Transformatie Programma is gebaseerd op onze 3C-methode. De methode combineert diverse technieken, inzichten en handelswijzen in een kortdurend, intensief traject dat desgewenst periodiek herhaald en geïmplementeerd kan worden binnen uw organisatie. Socratisch samenwerken, zelfreflectie en coaching zijn wezenlijke aspecten. Deze methode bestaat concreet uit drie fases die elkaar voortdurend opvolgen.

Focus op talent

 

Onderzoek waarderend

&

Coach transformatief

Connect
In de eerste fase leggen we het fundament voor samenwerking tussen generaties. Het niveau van taken, vaardigheden en strategische informatie wordt overstegen. Deelnemers leren zichzelf en elkaar (beter) kennen en gaan verbindingen aan.

Contribute
In deze fase wordt duidelijk welke bijdrage de deelnemers kunnen leveren aan de organisatiedoelen. Dit gebeurt los van functieprofielen; uitgangspunt zijn de uitdagingen voor de organisatie. Centraal staan verdere persoonlijke ontwikkeling en aanzetten tot innovatieve samenwerking.

Co-create
In fase drie gaan Millennials en oudere professionals samen een dilemma of kans tegen het licht houden, de beste oplossing uitwerken en deze in projectvorm testen en uitvoeren. Het gaat om informeel leren en presteren door alle generaties via gecoachte dialoog, mentorschap en ondernemerschap.

meer informatie

Een individueel traject is ook mogelijk. Zie voor de mogelijkheden ons particuliere aanbod.

artikel

millennial-coach-artikel

Help millennials uit de mangel in organisaties.
Artikel in: Tijdschrift voor Coaching, september 2016. Auteurs: Karin Manuel en Manny Moerman

lees het artikel

contact

Millennial Coach
Manny Moerman
Distel 38
3893 GP Zeewolde
06 – 104 204 40

Coachlocatie
1. vestigingsadres: Distel 38,  3893 GP  Zeewolde
2. bij Het Coachhuis: diverse locaties
3. indien mogelijk in company

Naam (verplicht)

Bedrijfsnaam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Telefoonnummer

Soort aanvraag

Bericht