Veel gestelde vragen

Millennial Coach

Vind je hieronder geen antwoord op je vraag?

Je kunt altijd contact opnemen met Millennial Coach via het contactformulier hieronder.

Ben ik een Millennial?

Je bent een Millennial als je bent geboren in de periode 1980-2000.

Wat is coaching?

De NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) omschrijft het zo. 

“Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door:

  • bewustwording en persoonlijke groei;
  • het vergroten van zelfvertrouwen en
  • het exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden.

Coach en coachee nemen ieder hun verantwoordelijkheid voor het proces.”

 

Waar draait coaching om?

  1. Professionele begeleiding.
  2. Zelfgekozen doelen.
  3. Gelijkwaardigheid

 Een coach geneest je niet. Een coach houdt zich niet bezig met diagnoses en therapieën. Een coach gaat ervan uit dat jij met enige begeleiding uitstekend in staat bent je uitdagingen aan te gaan.

Voor wie is coaching?

Coaching is er voor iedereen die wil loslaten wat zij/hij niet meer wil, die wil bereiken wat zij/hij wel wil, en die bereid is daar zelf energie en tijd in te stoppen. Er is zelden een quick fix.

Wanneer ga je naar een coach?

Heel eenvoudig: als je ergens tegenaan loopt waar je niet uitkomt. Het hoeft helemaal niet ernstig te zijn, nog niet, al komt dat zeker voor. Misschien vind je je werk niet leuk. Of zelfs zo verschrikkelijk, dat je niet meer naar je werk wilt. Misschien voel je je niet op je plek, heb je problemen met een collega, of wil je meer zelfvertrouwen hebben. Misschien twijfel je eraan of je wel de juiste opleiding hebt gedaan. Of je vraagt je af wie je bent en wat je wilt. Wat je volgende stap kan zijn.

Waarvoor kun je naar een coach gaan?

Enkele veelvoorkomende kwesties onder Millennials:

  • ontdekken waar je voor staat;
  • assertiever worden;
  • zelfverzekerder worden;
  • nieuwe baan voelt niet goed;
  • je wilt niet meer naar je werk;
  • snel van waarde willen zijn;
  • je vindt nieuwe baan niet leuk;
  • je wilt leren kiezen;
  • je wilt meer balans in je leven;
  • je ervaart veel stress;
  • je wilt weten wat je wilt;
  • je wilt stressbestendig worden.
Wat is een burn-out?

Burn-out is een werkgerelateerd verschijnsel en betekent zoveel als afgebrand, uitgeblust en emotioneel uitgeput zijn. Burn-out is een uitputtingsreactie van lichaam en geest op een (jaren)lange blootstelling aan stress. Het is dus een normale menselijke reactie op een ongewone situatie.

Hoe herken je een burnout bij jezelf? Wat zijn nu typische burnout klachten? De meest gebruikte definitie van burn-out is die van Maslach en Jackson (1986). Hun onderzoek vormde de basis voor wetenschappelijk begrip van burn-out. Er zijn twee kerncomponenten van burn-out te onderscheiden:

  • emotionele uitputting: een gevoel van extreme vermoeidheid (de reserves zijn op en de batterij kan niet meer worden opgeladen);
  • depersonalisatie: vervreemding ten opzichte van anderen (een negatieve, cynische, afstandelijke en kille houding hebben tegenover collega’s en werk).

Een ander kenmerk, dat echter minder sterk samenhangt met burn-out, is: gevoelens van afnemende bekwaamheid. Dat wil zeggen het gevoel dat je minder goed presteert dan in het verleden het geval was en de neiging jezelf negatief te beoordelen.

Bij een burn-out heb je al een half jaar last van deze drie dingen: (bron thuisarts.nl):

  • spanningsklachten, zoals prikkelbaar zijn, onrustig slapen of makkelijk huilen;
  • het gevoel dat je de vele problemen in je leven niet meer aankunt;
  • niet meer de gewone dagelijkse bezigheden goed kunnen doen.
Waardoor ontstaat een burn-out?

Burn-out heeft te maken met je werk. Er zijn vijf voorspellers van burn-out (Wilmar Schaufeli e.a.).

  • Hoeveel zeggenschap heb je over je werk en agenda?
  • Persoonlijke opbrengst. Vind jij het werk jouw inzet waard?
  • Wat zijn je bevoegdheden en mogelijkheden?
  • Heb je de volgende dag weer zin in je werk?
  • Hoe veerkrachtig ben je?
Wat doet een life coach?

Een life coach gaat met jou aan de slag om op basis van jouw specifieke behoefte je leven opnieuw vorm te geven. Dat klinkt wellicht als iets abstracts, maar meestal start het met iets concreets. Vaak weet je wel wat je absoluut niet meer wil en misschien ook wel waar je juist wel behoefte aan hebt. Dit kan gaan over iets op persoonlijk, zakelijk of maatschappelijk gebied, of een combinatie ervan. Je wilt iets ten positieve veranderen in je leven. Waarschijnlijk heb je het er al met vrienden over gehad, diverse opties geprobeerd en enkele stappen vooruit gezet. Toch lukt het niet helemaal. Dat is een mooi moment om een life coach te zoeken. Of misschien zelfs een millennial life coach.

Hoe kies je een life coach?

Welke coach voor jou de beste is, is volledig persoonlijk. Net zoals mensen verschillen, verschillen life coaches ook. Je kunt kijken naar expertise en de reviews lezen van mensen met wie je je verwant voelt of die dezelfde behoefte hadden als jij nu hebt. Misschien is budget voor jou een issue of de bereikbaarheid. Het belangrijkst is dat je je op je gemak voelt bij een coach, dat je bij wijze van spreken alles durft te zeggen. Het gaat immers over jou! Dus ga eens na wat jij belangrijk vindt, bijvoorbeeld in hoe je met elkaar omgaat. Kijk op de website van coaches en krijg zo een indruk. Ook handig is als je filmpjes kunt zien waarin je een coach ziet praten en bewegen. En natuurlijk: vraag eens rond. Misschien is er iemand in je omgeving met goede ervaringen.

Hoe lang duurt life coaching?

Jij bepaalt hoe lang je gebruik wilt maken van een life coach. Sommige mensen zijn na het intakegesprek al kaar. Anderen schakelen een life coach in voor de lange termijn, omdat ze veel in hun leven willen aanpakken.

Verzorgt Millennial Coach ook in company coaching?

Jazeker. Dit is een optie binnen een totaalpakket voor organisaties. In het geval van  individuele begeleiding zijn aanvullende afspraken te maken.

Wordt coaching vergoed door de zorgverzekeraar?

Nee, coaching valt niet onder primaire ziektekosten en wordt daardoor niet vergoed. Je kunt wel vragen of je werkgever voor je wil betalen in het kader van je opleiding en ontwikkeling.

Hoe snel krijg ik een reactie op mijn bericht?

In de regel reageer ik binnen 24 uur op je bericht. Door omstandigheden kan dat soms iets langer duren.

Contact

Over Millennial Coach

Millennial Coach is dé specialist in het coachen van hogeropgeleide professionals van de Millennial Generatie. Sinds 2015.

Privacyverklaring Millennial Coach (AVG)

Partners

Leden

Webshop

© Millennial Coach 2020

Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op informatie (tekst, geluid, video, etc) die u op deze site en alle onderliggende pagina’s) aantreft bij Millennial Coach. De rechten van de beelden berusten deels bij Millennial Coach; overige beelden zijn betrokken van gratis platformen.

Algemene Voorwaarden