Wat is coaching en voor wie is het?

Hoe weet ik dat coaching iets voor mij is?

Met zoveel specialisten in de wereld die niets liever willen dan jou helpen – van dokter en therapeut tot maatschappelijk werker en psycholoog, kun je je afvragen wat coaching is.
En voor wie het is.

Wat is coaching?

De NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) omschrijft het zo. 

“Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door:

 • bewustwording en persoonlijke groei;
 • vergroten van zelfvertrouwen en
 • exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden.

Coach en coachee nemen ieder hun verantwoordelijkheid voor het proces.”

Waar draait coaching dus om?
 1. Professionele begeleiding.
 2. Zelfgekozen doelen.
 3. Gelijkwaardigheid.

Een coach geneest je niet. Een coach houdt zich niet bezig met diagnoses en therapieën. Een coach gaat ervan uit dat jij met enige begeleiding uitstekend in staat bent je uitdagingen aan te gaan.

Voor wie is coaching?

Coaching is er voor iedereen die wil loslaten wat zij/hij niet meer wil, die wil bereiken wat zij/hij wel wil, en die bereid is daar zelf energie en tijd in te stoppen. Er is zelden een quick fix.

Wanneer ga je naar een coach?

Heel eenvoudig: als je ergens tegenaan loopt waar je niet uitkomt. Het hoeft helemaal niet ernstig te zijn, nog niet, al komt dat zeker voor. Misschien vind je je werk niet leuk. Of zelfs zo verschrikkelijk, dat je niet meer naar je werk wilt. Mogelijk voel je je niet op je plek, heb je problemen met een collega, of wil je meer zelfvertrouwen hebben. Wellicht twijfel je eraan of je wel de juiste opleiding hebt gedaan. Of je vraagt je af wie je bent en wat je wilt. Wat je volgende stap kan zijn.

Waarvoor kun je naar een coach gaan?

Enkele veelvoorkomende kwesties onder Millennials:

 • ontdekken waar je voor staat;
 • assertiever worden;
 • zelfverzekerder worden;
 • nieuwe baan voelt niet goed;
 • je wilt niet meer naar je werk;
 • snel van waarde willen zijn;
 • je vindt nieuwe baan niet leuk;
 • je wilt leren kiezen;
 • je wilt meer balans in je leven;
 • je ervaart veel stress;
 • je wilt weten wat je wilt;
 • je wilt stressbestendig worden.

Mijn benadering

Je kunt van mij verwachten dat ik goed naar je luister, scherpe vragen stel en de regie voor jouw ontwikkeling bij jou laat. Ik zet schriftelijke zelfreflectie in en diverse opdrachten, afgestemd op jouw kwestie(s). Zo krijg je inzicht in jouw gedrag, motivatoren en kwaliteiten. 

Gelijkwaardigheid is voor mij belangrijk in de interactie tussen jou en mij. Ja, ik ben coach en ik ben in die zin als professional verantwoordelijk voor het proces. Ik ben ook mens en aarzel niet om wat ik in me heb in te zetten voor jouw ontwikkeling.

Ik kan natuurlijk alleen werken met wat jij met me deelt. Jij bepaalt de inhoud en jij bepaalt de grenzen. De ultieme verantwoordelijke voor jouw leven en groei ben jij.

Maak kennis met Manny Moerman

Je zet een coach in om jou de vragen te stellen die je jezelf niet stelt en die anderen jou ook niet stellen. Zodat je nieuwe stappen zet. Je kunt wachten tot het mis gaat, maar waarom zou je?

Zo werkt het

Boek een gratis 1:1

Het succes van coaching hangt voor een belangrijk deel af van de relatie tussen jou en de coach. Als je je niet prettig voelt bij een coach, gaat het niet werken. Daarom bied ik je de gratis mini-coachsessie aan als intake.

i

Kies een traject

In de gratis mini-sessie maken we kennis en verkennen we de kwestie(s) waar je mee worstelt. Op basis daarvan kijken we wat ervoor nodig zou kunnen zijn om ze aan te pakken en beslis jij of je met mij door wilt gaan. 

Bereik wat je wilt

We hebben samen duidelijk zicht op wat er speelt, dus we gaan aan de slag. Tussen de sessies door kun je me altijd bellen, appen of mailen. Ook werk je aan je zelfreflectie. Zo bereik je stap voor stap je doelen.

Lidmaatschap

Als lid van Millennial Coach kun je profiteren van allerlei voordelen. Terwijl je tegoed opbouwt voor coachgesprekken, krijg je ook nog eens extra korting op pakketten tot wel 40 %.

€20

Meer details

Als je lid bent van Millennial Coach, betaal je elke maand €20,-. Elke €20,- geeft je recht op een kwartier coaching. Zo bouw je tegoed op in coachkwartieren. En er is meer. Want lidmaatschap geeft je recht op korting op de pakketten van Millennial Coach, variërend van 10% tot 40%. Hoe werkt lidmaatschap?

 • Je kunt zelf bepalen wanneer je hoeveel van je coachkwartieren wilt gebruiken.
 • Coachtijd (via ZOOM of telefoon) kun je zelf boeken in de afsprakenkalender.
 • Je krijgt previews van nieuwe online trainingen.
 • Je krijgt korting op pakketten van Millennial Coach van 10% tot 40%.
 • Je kunt deelnemen aan Zoom-sessies voor leden.

Je kunt je lidmaatschap elk moment opzeggen. Er vindt geen restitutie plaats van niet gebruikte coachkwartieren, want je hebt ook andere voordelen gehad. Lees hier alles over het lidmaatschap.

 

Speciaal voor studenten

Wil je iets belangrijks voor jezelf aanpakken, waarvan jij denkt dat dit in één gesprek kan? Boek met mij een ZOOM-sessie en je krijgt als student forse korting op mijn gesprekstarief. Ben je lid? Dan krijg je extra korting.

€80

Meer details

Als student maak je enorm veel mee. En soms loop je gewoonweg tegen iets aan waar je met behulp van vrienden, familie of de huisarts niet uitkomt, en wat ‘niet ernstig genoeg’ is voor een psycholoog. Klop dan aan bij Millennial Coach.

Ben je lid van Millennial Coach? Dan krijg je 25% korting op het studententarief. Je betaalt dan niet €80,-, maar €60,-. Je hoeft niets van je opgebouwde tegoed aan coachkwartieren in te leveren.

Je kunt zelf je gesprek inplannen in de afsprakenkalender. Een gesprek duurt circa 45 minuten. Bekijk deze optie.

 

Persoonlijk Profiel Analyse

Krijg inzicht in je sterke punten, je communicatiestijl, je waarde voor de organisatie, je motivatoren, en hoe je handelt onder druk.
Ben je lid? Dan krijg je korting.

€297

Meer details

De Persoonlijk Profiel Analyse is een online gedragsassessment dat nauwkeurig inzicht geeft in je werkgedrag. In circa 8 minuten beantwoord je op jouw moment en op jouw plek 24 vragensets. Daarna ontvang je een digitaal rapport dat we bespreken in een persoonlijke gesprek van ongeveer 1 uur, telefonisch, via ZOOM of eventueel op locatie. Als lid krijg je 10% korting. Je betaalt dan niet €297,- maar €267,-.

Anti-stress-pakket

Als je last hebt van stress en ervan af wilt, dan helpt een combinatie van zelfmonitoring en coaching prima. Met dit pakket ben je verzekerd van een handson aanpak, die je eenmalig kunt doen of herhalen zo vaak je wilt en die je veel zelfinzicht oplevert.

€297

Meer details

Het anti-stress-pakket bestaat uit:

 • een 1e online onderzoek met daarna een coachgesprek van een uur
 • na een half jaar een 2e online onderzoek met daarna weer een coachgesprek van een uur
 • het gesprek gaat via ZOOM (of een vergelijkbare tool), of eventueel op locatie;
 • na elk onderzoek ontvang je een downloadbare rapportage in je eigen beveiligde account;
 • hierna stopt het lidmaatschap, dus je zit nergens aan vast, je account wordt verwijderd;
 • verlengen gebeurt alleen op jouw initiatief.

Ben je lid van Millennial Coach, dan krijg je 10% korting. Je betaalt dan niet €297,- maar €267,-. Je hoeft er geen opgebouwde coachkwartieren voor in te leveren.

Pakket van 3 gesprekken

Langdurige trajecten zijn echt niet altijd noodzakelijk. Je kunt al ver komen in drie gesprekken. Door een pakket af te nemen, krijg je korting op het tarief voor losse gesprekken. Ben je lid van Millennial Coach, dan krijg je meer korting.

Meer details

Allemaal komen we wel eens ergens achter van onszelf dat we willen aanpakken. Dat hoeft niet meteen iets groots of ernstigs te zijn, maar toch kan het je belemmeren in je werk of je privéleven. Met een paar gesprekken kun je het al op een andere manier ervaren of bekijken en wie weet zelfs achter je laten.

De kosten zijn overzichtelijk en ben je lid, dan krijg je 20% korting op de pakketprijs. Je betaalt dan geen €450,- maar €360,- en hoeft er geen opgebouwde coachkwartieren voor in te leveren. Elk gesprek duurt circa 45 minuten en gaat via ZOOM of een vergelijbare tool. De afsprake kun je zelf boeken via de kalender. 

Pakket van 7 gesprekken

Het kan natuurlijk best voorkomen dat je met iets worstelt, dat meer aandacht en tijd vraagt. Bijvoorbeeld doordat het met van alles samenhangt en je eigenlijk nog niet zo goed zicht hebt op de kern van de kwestie. Met een langer traject geef je jezelf meer ruimte. Natuurlijk krijg je korting op het tarief van een los gesprek. Meer korting krijg je, als lid bent van Millennial Coach.

Meer details

Het kan nog best lastig of verdrietig zijn om iets onder ogen te zien. Je wilt niet altijd meteen de oplossing horen, of met allerlei opdrachten aan de slag. Als iets je echt pijn doet, dan wil je meestal eerst een luisterend oor, zonder dat je meteen van alles moet.

Het eerste gesprek houden we daarom face-to-face. En ook het afsluitende gesprek gaat zo. De sessies ertussen gaan via ZOOM of eventueel op locatie. Je gaat schriftelijke zelfreflectie toepassen en krijgt passende opdrachten of oefeningen. Hoeveel tijd er tussen de sessies zit bepalen we samen.

Een gesprek duurt circa een uur.

Ben je lid van Millennial Coach, dan krijg je 25% korting op de pakketprijs. Je betaalt dan niet €975,- maar €730,-. Je levert er geen opgebouwde coachkwartieren voor in.

XL Coaching pakket

Jij ziet ontwikkeling als een continu proces en coaching als een diepte-investering in jezelf. Dit pakket voorziet in een jaar lang persoonlijke en intensieve begeleiding. Dit doe je niet omdat er iets mis is, maar omdat je het beste uit jezelf wilt halen en bereid bent dit nu voorrang te geven.

Meer details

XL Coaching houdt in dat we samen circa een jaar op trekken. De exacte duur is afhankelijk van onze agenda’s. We plannen het zo, dat dit traject het beste past bij jouw leven. Alle 7 levensgebieden komen aan bod, de mate waarin wordt bepaald door jouw behoefte. Wat betekent dit concreet?

 • Een uitgebreide kennismaking met intakegesprek op locatie. Hierin verkennen we de contouren van jouw ontwikkelbehoefte.
 • Elke kwartaal een dagdeel persoonlijk evalueren, sparren en coachen inclusief lunch op een passende locatie.
 • Elke maand een uur coaching via ZOOM of een vergelijkbare tool.
 • Tussendoor alle ruimte voor korte telefonische sparring.
 • Een afsluitend gesprek op locatie.

Ben je lid van Millennial Coach, dan krijg je 40% korting op dit XL Coaching pakket. Je betaalt geen €7.975,- maar €4.785,-.
(Je levert er geen opgebouwde coachkwartieren voor in.)

Contact

Over Millennial Coach

Millennial Coach is dé specialist in het coachen van hogeropgeleide professionals van de Millennial Generatie. Sinds 2015.

Privacyverklaring Millennial Coach (AVG)

Partners

Leden

Webshop

© Millennial Coach 2020

Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op informatie (tekst, geluid, video, etc) die u op deze site en alle onderliggende pagina’s) aantreft bij Millennial Coach. De rechten van de beelden berusten deels bij Millennial Coach; overige beelden zijn betrokken van gratis platformen.

Algemene Voorwaarden