Wat is coaching en voor wie is het?

Hoe weet ik dat coaching iets voor mij is?

Met zoveel specialisten in de wereld die niets liever willen dan jou helpen – van dokter en therapeut tot maatschappelijk werker en psycholoog, kun je je afvragen wat coaching is.
En voor wie het is.

Wat is coaching?

De NOBCO (Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) omschrijft het zo. 

“Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij de coach op interactieve wijze de gecoachte aanzet tot effectief gedrag door:

 • bewustwording en persoonlijke groei;
 • vergroten van zelfvertrouwen en
 • exploreren, ontwikkelen en toepassen van eigen mogelijkheden.

Coach en coachee nemen ieder hun verantwoordelijkheid voor het proces.”

Waar draait coaching dus om?
 1. Professionele begeleiding.
 2. Zelfgekozen doelen.
 3. Gelijkwaardigheid.

Een coach geneest je niet. Een coach houdt zich niet bezig met diagnoses en therapieën. Een coach gaat ervan uit dat jij met enige begeleiding uitstekend in staat bent je uitdagingen aan te gaan.

Voor wie is coaching?

Coaching is er voor iedereen die wil loslaten wat zij/hij niet meer wil, die wil bereiken wat zij/hij wel wil, en die bereid is daar zelf energie en tijd in te stoppen. Er is zelden een quick fix.

Wanneer ga je naar een coach?

Heel eenvoudig: als je ergens tegenaan loopt waar je niet uitkomt. Het hoeft helemaal niet ernstig te zijn, nog niet, al komt dat zeker voor. Misschien vind je je werk niet leuk. Of zelfs zo verschrikkelijk, dat je niet meer naar je werk wilt. Mogelijk voel je je niet op je plek, heb je problemen met een collega, of wil je meer zelfvertrouwen hebben. Wellicht twijfel je eraan of je wel de juiste opleiding hebt gedaan. Of je vraagt je af wie je bent en wat je wilt. Wat je volgende stap kan zijn.

Waarvoor kun je naar een coach gaan?

Enkele veelvoorkomende kwesties onder Millennials:

 • ontdekken waar je voor staat;
 • assertiever worden;
 • zelfverzekerder worden;
 • nieuwe baan voelt niet goed;
 • je wilt niet meer naar je werk;
 • snel van waarde willen zijn;
 • je vindt nieuwe baan niet leuk;
 • je wilt leren kiezen;
 • je wilt meer balans in je leven;
 • je ervaart veel stress;
 • je wilt weten wat je wilt;
 • je wilt stressbestendig worden.

Mijn benadering

Je kunt van mij verwachten dat ik goed naar je luister, scherpe vragen stel en de regie voor jouw ontwikkeling bij jou laat. Ik zet schriftelijke zelfreflectie in en diverse opdrachten, afgestemd op jouw kwestie(s). Zo krijg je inzicht in jouw gedrag, motivatoren en kwaliteiten. 

Gelijkwaardigheid is voor mij belangrijk in de interactie tussen jou en mij. Ja, ik ben coach en ik ben in die zin als professional verantwoordelijk voor het proces. Ik ben ook mens en aarzel niet om wat ik in me heb in te zetten voor jouw ontwikkeling.

Ik kan natuurlijk alleen werken met wat jij met me deelt. Jij bepaalt de inhoud en jij bepaalt de grenzen. De ultieme verantwoordelijke voor jouw leven en groei ben jij.

Maak kennis met Manny Moerman

Je zet een coach in om jou de vragen te stellen die je jezelf niet stelt en die anderen jou ook niet stellen. Zodat je nieuwe stappen zet. Je kunt wachten tot het mis gaat, maar waarom zou je?

Zo werkt het

Boek een gratis 1:1

Het succes van coaching hangt voor een belangrijk deel af van de relatie tussen jou en de coach. Als je je niet prettig voelt bij een coach, gaat het niet werken. Daarom bied ik je de gratis mini-coachsessie aan als intake.

i

Kies een traject

In de gratis mini-sessie maken we kennis en verkennen we de kwestie(s) waar je mee worstelt. Op basis daarvan kijken we wat ervoor nodig zou kunnen zijn om ze aan te pakken en beslis jij of je met mij door wilt gaan. 

Bereik wat je wilt

We hebben samen duidelijk zicht op wat er speelt, dus we gaan aan de slag. Tussen de sessies door kun je me altijd bellen, appen of mailen. Ook werk je aan je zelfreflectie. Zo bereik je stap voor stap je doelen.

Spaarprogramma voor coaching

Spaar simpel je coaching bij elkaar bij Millennial Coach! Terwijl je tegoed opbouwt voor coachgesprekken, krijg je ook nog eens 20% korting op het Pakket van 3 Gesprekken, zo vaak en zo lang als je lid bent.

Vanaf €20

Meer details

Het lidmaatschap van Millennial Coach is een loyaliteitsprogramma en kent twee varianten: maandelijks lidmaatschap en jaarlijks lidmaatschap. In beide gevallen spaar je voor coachgesprekken en heb je vanaf het begin recht op 20% korting op het Pakket van 3 Gesprekken.

 • Je kunt zelf bepalen wanneer je hoeveel van je coachkwartieren wilt gebruiken.
 • Coachtijd (via MS Teams, Zoom of telefoon) kun je zelf boeken in de afsprakenkalender.
 • Elk moment opzegbaar.

Er vindt geen restitutie plaats van niet gebruikte coachkwartieren, want je hebt ook van andere voordelen kunnen profiteren. Tot drie jaar na opzegging kun je je tegoed nog verzilveren. Lees hier alles over het lidmaatschap.

 

Pakket van 3 Gesprekken

Langdurige trajecten zijn echt niet altijd noodzakelijk. Je kunt al ver komen in drie gesprekken. Ben je lid van Millennial Coach, dan krijg je 20% korting op de pakketprijs. Dit is inclusief materialen, tussentijds sparren en feedback op je uitwerkingen.

Vanaf €360

Meer details

Allemaal komen we wel eens achter iets van onszelf dat we willen aanpakken. Dat hoeft niet meteen iets groots of ernstigs te zijn, maar toch kan het je belemmeren in je werk of je privéleven. Met een paar gesprekken kun je het al op een andere manier ervaren of bekijken en wie weet zelfs achter je laten.

De kosten zijn te overzien (€450,-) en ben je lid, dan krijg je 20% korting op de pakketprijs. Je betaalt dan geen €450,- maar €360,- en hoeft er geen opgebouwde coachkwartieren voor in te leveren. Elk gesprek duurt circa 3 tot 4 kwartier en gaat via MS Teams, Zoom of telefoon. De afspraken stellen we samen vast of kun je zelf boeken via de kalender op de website.

Training Positief Perspectief

De training Positief Perspectief gaat op de typische manier van Millennial Coach. Er maar één belang: dat jij volledig afrekent met wat jou dwarszit in je eigen gedrag en je eigen denken. Daar stopt het gelukkig niet. Als je wilt, kun je een houding ontwikkelen die zich kenmerkt door lichtheid, openheid en voldoening. Dan ervaar je meer vertrouwen en plezier.

€1.975

Meer details

De Training Positief Perspectief  is voor de zelfbewuste professional, die een mindset wil ontwikkelen gekenmerkt door lichtheid, openheid en voldoening. De training stoelt onder meer op de Shiftmethode van Willem Geene die hij heeft ontwikkeld na 30 jaar onderzoek. Doeltreffend, uniek en bevrijdend. De training is een diepte-investering in jezelf die zich vanaf dag één uitbetaalt. Je leert anders te kijken en een houding te ontwikkelen die uitgaat van zelfvertrouwen.

Ben je lid? Cool, want dan krijg je 10% korting op deze training. Je betaalt dan €1.775,00. Vraag wel eerst de kortingscode aan, voordat je dit product bestelt.

Contact

Over Millennial Coach

Millennial Coach is dé specialist in het coachen van hogeropgeleide professionals van de Millennial Generatie. Sinds 2015.

Privacyverklaring Millennial Coach (AVG)

Partners

Leden

Webshop

© Millennial Coach 2020

Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op informatie (tekst, geluid, video, etc) die u op deze site en alle onderliggende pagina’s) aantreft bij Millennial Coach. De rechten van de beelden berusten deels bij Millennial Coach; overige beelden zijn betrokken van gratis platformen.

Algemene Voorwaarden