Millennials

Een beloftevolle generatie die onderschat wordt
Volg me op LinkedIn
Op weg naar jouw succes

de Wereld heeft een Mening over Jou. Maar wat telt is dat JIJ weet wie je bent.

Millennials. Het lijkt wel alsof iedereen een mening over hen heeft. Maar wat betekent het begrip millennials? Ben jij een millennial? En waar lopen veel theoretisch opgeleide millennials tegenaan?

Ben je geboren tussen 1980 en 2000?

Is ontwikkeling in je werk en als mens belangrijk voor je?

Ervaar je een generatiekloof op het werk?

Respecteer je autoriteit op basis van kennis in plaats van positie?

Zou je je levensmissie willen weten?

Algemene kenmerken van Millennials

Onderzoekers vinden het prettig om groepen te vergelijken en groepen te classificeren op basis van criteria. De criteria en kenmerken zeggen enerzijds iets over het onderzoek en de onderzoekers zelf en anderzijds iets over de groep. Ze zeggen niet per se iets over jou als individu. Dus kijk gewoon wat je herkent en wat niet. Ontdek wie JIJ bent en ga op weg naar JOUW succes.

Wanneer ben je een Millennial?

Millennial komt van het begrip Millennial Generatie. Dit begrip is bedacht voor de generatie die als eerste volwassen werd in het nieuwe millennium. Dát is de oorspronkelijke Amerikaanse definitie. Ben jij geboren in de periode 1980 – 2000, dan ben je een millennial. Er zijn genoeg millennials die zich helemaal niet zo willen noemen. Zij zetten zich af tegen wat er wordt gezegd over millennials in de pers en op social media. Maar eigenlijk is het woord millennial dus iets neutraals.

Wat kenmerkt Millennials in het algemeen?

Het belangrijkste wat millennials kenmerkt is wat ook kenmerkend is voor de periode waarin ze geboren zijn: de digitale revolutie. De impact hiervan wordt door heel veel mensen onderschat. Ze zeggen vaak dingen als: ‘Ja, iets doen wat je gelukkig maakt, dat willen we allemaal wel.” Klopt, dat is ook niet wat millennials onderscheidt van andere generaties.

Wat hen in het algemeen onderscheidt is dat zij zijn opgegroeid in een periode waarin de technologische ontwikkelingen elkaar steeds sneller opvolgden. En dit brengt gevolgen met zich mee die van invloed zijn op hoe zij kijken naar de wereld, naar het leven en naar zichzelf.

  • Iedereen is bereikbaar, waar en wanneer dan ook.
  • Alle informatie is wel ergens op te vragen (gratis).
  • Privacy bestaat niet meer (echt).

 Merks-Benjaminsen beschrijft het treffend: Millennials “kunnen zich geen wereld voorstellen waarin je je vrienden moest ontmoeten op een van tevoren afgesproken plek en tijdstip en dat je elkaar niet meer kon vinden als je je niet aan de afspraak hield. Zij hebben daardoor een meer flexibele kijk op planning en afspraken dan oudere generaties.”

Wat deed de opvoeding met Millennials, algemeen gesproken?

Millennials zijn opgevoed door de generatie die vooral veel moest. De generatie die in een systeem werd gedrukt en zich daaraan wilde ontworstelen. Die liever vrienden wilden zijn met hun kinderen dan strenge ouder. Dus zeiden zij tegen hun kinderen: “Je bent uniek en geweldig. Je kunt alles bereiken, wat je maar wilt, als je maar je best doet.” Deze ouders waren kampioen in het geven van stimulans en support en alles wat ze zelf gemist hadden. Ze vergaten erbij te vertellen dat de wereld iets anders in elkaar zit. 

Met welke maatschappij hebben Millennials te maken?

Millennials zien zich geconfronteerd met een economie die veel zekerheden onderuit haalt. Betaalbare woningen zijn er nauwelijks, hypotheekregels worden steeds strenger, pensioenen worden verder uitgekleed en de arbeidsmarkt is zo verkrampt dat baanzekerheid een utopie is. Het is überhaupt lastig om aangenomen te worden. Je past al heel snel niet in het plaatje en voor jou 100 anderen. Het gevolg? Onder millennials komt stress, burn-out, teleurstelling, (zelf)twijfel en wanhoop veelvuldig voor.

Waar lopen Millennials zoal tegenaan?

Als millennials hulp vragen, heeft dat vaak te maken met een van onderstaande kwesties. Natuurlijk verschilt dat per persoon.

  • Werkdruk / burnout
  • Te groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • Te weinig echte verantwoordelijkheid
  • Faalangst / afwijzing
  • Je kennis wordt niet serieus genomen
  • Weinig aansluiting met oudere generaties op de werkvloer
  • Sneller willen leren dan de organisatie toelaat
  • Te snel iets willen bijdragen en betekenen
  • Starheid van de organisatie waar ze werken
  • Identiteit: wie ben ik en wat wil ik nu echt
  • Financiële zorgen: hoe verdien ik mijn geld
  • Maatschappelijke zorgen
  • Gebrek aan informatie en begeleiding
  • Moeite met kiezen / fear of missing out (FOMO)
  • Twijfel: is dit het nu, heb ik het hiervoor gedaan?
  • Moeite met macht om de macht

Wanneer coaching?

Er is niets mis met jou en coaching gaat jou dus ook niet fixen. Coaching helpt jou los te komen van alle misvattingen die rond zingen in de maatschappij en in je eigen hoofd.

Waar je ook bent en met wie je ook omgaat, je komt altijd jezelf tegen. In de kleine irritaties en grote misverstanden gaat het er uiteindelijk niet om wie gelijk heeft. Dat lijkt misschien belangrijk, want we zien overal om ons heen dat er wordt gevochten voor meningen, waarden en macht. Die strijd heeft al heel veel gekost en weinig (blijvend) opgelost.

In plaats van strijden voor je gelijk, kun je ook kiezen voor je geluk. De enige strijd die je hoeft te winnen is die in jezelf. Waar die strijd over gaat, is voor ieder individu anders. Je wint alleen door los te laten wat niet langer voor jou werkt. Alle gedachten en overtuigingen die jou belemmeren of zelfs ondermijnen zitten in jouw eigen denken. Vind je het ook tijd om ze te laten gaan? Wil je ze vervangen door gedachten die het beste in jou omhoog halen? Dan is het tijd voor coaching.

  • Ontdek wie je bent en waar je voor staat.
  • Ken je eigen kwaliteiten en vaardigheden.
  • Word je bewust van je belemmerende gedachten en gedrag.
  • Bepaal hoe jij wilt kijken naar jezelf en de wereld.
  • Zie je waarde en gun jezelf de ruimte.

 

 

Online Coaching Opties

Ontdek je levensdoel

eBook Millennial Mind Quest

Wil je zelf je levensdoel ontdekken? Met dit  e-Book ga je op je eigen tempo aan de slag.

Online intake MC

Zoom-coaching

Je hoeft voor coaching niet te reizen. Reserveer zelf je Zoom-sessies met Manny in de kalender.

Online training je Brein de Baas

je Brein de Baas

Met deze online basistraining van 10 video’s ontdek je de trucjes van je brein en word jij weer de baas.

Contact

Over Millennial Coach

Millennial Coach is dé specialist in het coachen van hogeropgeleide professionals van de Millennial Generatie. Sinds 2015.

Privacyverklaring Millennial Coach (AVG)

Partners

Leden

Webshop

© Millennial Coach 2020

Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op informatie (tekst, geluid, video, etc) die u op deze site en alle onderliggende pagina’s) aantreft bij Millennial Coach. De rechten van de beelden berusten deels bij Millennial Coach; overige beelden zijn betrokken van gratis platformen.

Algemene Voorwaarden